Underbara fredag började redan vid lunch igår.
Jag har gått upp i arbetstid till 100% men är föräldrarledig varannan fredag eftermiddag, lyxigt värre!
Åkte och handlade, hämtade barnen + ett extra barn. Hem och fixa mellis, röja av lite och sedan bara mysa runt.
Fredagsmyset bestod av Italiensk lax, som jag verkligen kan rekommendera.
4 personer
500 g laxfilé utan skinn och ben
8 st potatisar (600 g)
6 st soltorkade tomater i olja
0,5 msk av tomatoljan + 1 msk
1,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 dl grovriven lagrad ost 17%
100 g rucola sallad
1. Sätt ugnen på 225 grader, skölj och skär potatisen i bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Häll över 0,5 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen i ca 20 min.
2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 minuter.
3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucola salladen. Servera resten till.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar