01 juli 2012

Mûsli

Midsommardagen fick vi en påse hemmagjord müsli av goda vänner.
Testade göra det idag, fantastiskt gott och snabbt gick det. Dessutom känns det extra bra när man vet exakt vad den innehåller :)


Honungsrostad müsli med gojibär och kokos

ca 10 portioner

2 dl havregryn
2 dl rågflingor
2 dl dinkelflingor
1/2 dl vatten
2 msk neutral rapsolja
2 msk flytande honung
1 dl torkade gojibär
1 dl russin
1 dl hackade pekannötter
1 dl pumpakärnor
1 dl krossade linfrön
3 msk kokosflingor

1. Mät upp flingor och gryn på en ugnsplåt. Blanda vatten, olja och honung, häll över. Rör om ordentligt.

2. Rosta på 175 grader i 15 minuter. Rör om då och då för att undvika att det bränns.

3. Låt flingorna svalna och blanda sedan i de övriga ingredienserna. Förvara i en lufttät burk. Servera med naturell yoghurt.

Inga kommentarer: