04 november 2012

Kvällens middag - Spansk fisksoppa

På ett vis är det mysigt med höstrusk, det finns ju så många goda grytor och soppor! Här kommer receptet på en favorit :)

4 portioner
400 g torskfile
2 paprikor i olika färger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g isbergssallad
2 dl crème fraîche
1 liter fiskbuljong
2 dl lagrad riven ost (ej greve)
500 g räkor med skal
Pressad citronsaft
Ev 3 dl grädde

1 Skär fisken i kuber
2 Strimla paprikan. Hacka lök och vitlök. Strimla salladen, skala räkorna.
3 Fräs paprika, lök och vitlök i margarin i kastrull. Tillsätt crème fraîche och buljong. Låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och pressad citronsaft.
4 Tillsätt fisktärningarna och låt soppan koka upp på nytt. Låt den koka ca 5 min eller till fisken är vit och ogenomskinlig.
5 Rör ner riven ost, räkor. Ev klippt dill och grädde. Nu får soppan inte koka mera.

2 kommentarer:

Pixelsara sa...

Låter gott :-)
Lägger du salladen i soppan eller är den som tillbehör?

Mamma Anka sa...

Salladen ska ner i soppan, låter skumt men är galet gott!